De grote ont-moeting

adminUncategorized0 Comments

De afgelopen periode was heftig, fantastisch en bovenal verhelderend. Van alles passeerde de revue. Thuis was het echt even moeilijk, ik startte begin dit jaar ‘bevlogen in bedrijf’ terwijl manlief werd gedwongen om rustiger aan te doen vanwege teveel (werk)stress n.a.v. een ongeval. Zo stuitten we ook als gezin op nieuwe rollen, grenzen en uitdagingen, waarbij veel oude patronen, overtuigingen en aannames boven kwamen drijven. Een bijzonder moment om vanuit stilte en rust te benaderen.

Ontmoeten
Het woord ontmoeten vind ik mooi, want dan moet er ineens even niets. Bovendien is ontmoeten ook een interactie-ding….Met de nadruk op actie. Want echt ontmoeten vraagt om moed, moed om jezelf in de ogen te kijken en je ware verlangens en grenzen uit te spreken. Wat voor jou moed vraagt, zet bij de ander ook iets in beweging… en dat is waar je elkaar weer ontmoet.
Maar dat gaat niet altijd in harmonie.. dan komen we bij ontmoedigen. Een ander kan zich afvragen of het wel werkelijk waar is waar je mee komt, of dat je hier met een tijdelijke bevlieging te maken hebt. Je wordt even goed getest, om te checken of je echt helder hebt wat je wilt.

Impactdag bevlogenheid
Ontmoedigingen kunnen groot en klein zijn, deze kwamen ook tijdens onze Impactdag Bevlogenheid aan bod. Je wordt getest of je de weg die je voorgenomen hebt ook daadwerkelijk vol overtuiging in durft te gaan… en moedig overeind kunt blijven.
Zo had ik besloten om voor die dag met mijn dicht-talent aan de slag te gaan. Gedicht-erbij leek me een toepasselijke naam. Mooi bedacht, maar op voorhand een gedicht schrijven lukte dus gewoon niet, brainfreeze, inspiratie block… er gebeurde helemaal niets. Toch voelde ik dat ik dit graag wilde delen met de deelnemers om de dag te verrijken.

Gedicht
Op de Impactdag besloot ik uiteindelijk de deelnemers aan het begin van de dag een woord op te laten schrijven dat zij associeerden met bevlogenheid. Aan het eind van de dag rolde er een gedicht met alle steekwoorden zomaar op papier.

Loslaten en opnieuw beginnen, niet makkelijk, meestal pijnlijk, maar de uitkomst mag er zeker zijn!

Enne …
Wat moet jij nou eigenlijk nog?

Rienske

P.S. Heb jij de moed om te ont-moeten? Meld je dan aan voor de Impactdag Bevlogenheid!

 

Impactdag Bevlogenheid  19-09-2017
Deze dag startte met een ochtend vol mist,

waar de zon krachtig doorheen te breken wist.
Rete-nieuwgierig naar een Impactdag…

Waar jezelf met eigen vleugels vliegen mag.
Door een bos van inspiratie en energie,
vol overgave op zoek naar ware passie.
Biologische voeding houdt ons in beweging,
Beren op de weg en obstakels in een gevisualiseerde omgeving.
Duiken we vol blijheid van onze wolk,

om te eindigen als een bevlogen, vrijgestreden volk.
Wat een fantastische club vol powerwijven.
We hopen dat deze dag jullie lang bij mag blijven.
Namaste!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *