Het geheim van het leven

adminNews

Mick van 7 weet het al, wat het geheim van het leven is…

Mick vertelt dat hij heeft ontdekt wat het geheim van het leven is. Kom maar op met dat geheim, na bijna 40 jaar op deze aardbol ben ik er zelf nog niet uit.

Het geheim van het leven is gelukkig zijn, zegt hij. Doodgewoon gelukkig zijn.
Dat klinkt volkomen logisch uit de mond van dit kereltje, maar hoe simpel is dat nu eigenlijk?

Geluk op de werkvloer
Hoe gelukkig is de Nederlandse beroepsbevolking vandaag de dag? Ik besluit er eens wat feiten bij te zoeken.

  • 10% van de werkenden, geeft zijn of haar werkgeluk een 6 of lager, zo blijkt uit onderzoek van Ruigrok Netpanel;
  • Uit internationaal wetenschappelijk onderzoek blijkt dat meer dan 70% van de medewerkers zich niet gelukkig voelt in de eigen werkomgeving;
  • Burn-out arts Luc Swinnen schat het aantal mensen met bore-out op 15% van de actieve bevolking met een kantoorbaan;
  • Cijfers van het RIVM laten zien dat 10% van de werkenden kampt met een burn-out.

Bore-out
Ik heb in mijn jonge jaren zelf te kampen gehad met een bore-out die zich uitte in de vorm van de ziekte van Pfeiffer. En ik was jarenlang getuige van het gebrek aan bevlogenheid op de werkvloer en in mijn functie van Business Controller zag ik de te hoge ziekteverzuimcijfers met regelmaat voorbijkomen. Er is nog een wereld te winnen, voordat geluk op de werkvloer regel wordt in plaats van uitzondering.

Het mag leuk zijn
Inmiddels ervaar ik vrijwel dagelijks geluk in mijn werk. Natuurlijk, de flow is er ook weleens uit en ik moet weleens een klusje doen waar ik niet warm voor loop, maar het grootste deel van de tijd geniet ik. Ik doe waar ik goed in ben en wat ik leuk vind en ik werk met mensen waarbij ik me op mijn plek voel. Ik weet dus dat werk leuk kan en mag zijn!

Missie
En die boodschap wil ik vanuit mijn hart uitdragen aan iedereen die het horen en ervaren wil, zodat steeds meer mensen gelukkig kunnen zijn in hun werk.
En lieve Mick, dat doe ik ook voor jou, zodat jij straks, als jij groot bent, weet dat werken leuk mag zijn. En ik wil dat je dan weet hoe je het voor elkaar krijgt om gelukkig te zijn in je werk, zodat je gelukkig bent in je werk en na je werkdag gelukkig thuiskomt. Want weet je Mick, ik denk dat je gelijk hebt…het geheim van het leven is gelukkig zijn!

Manon