Lekker zeg die eenheidsworst?!

adminNews0 Comments

Vast ook een aanpak, waar de afgestompte eenheidsworsten in organisaties van opbloeien…

Ik keek vorige week vol verwondering naar mijn buurjongens die buitenspeelden in het zonnige lenteweer. Geboren uit dezelfde vader en moeder en toch zulke verschillende knullen.

Unieke eigenschappen
De één groot, slim, wat verlegen, een schuchtere doordenker die graag eerst de kat uit de boom kijkt. Voelt hij zich op zijn gemak, dan komt hij met de meest geweldige plannen en schuilt er een ware leider in hem. Dit in tegenstelling tot zijn jongere broertje, die een echte waaghals is, overal op afstapt en zijn hart op zijn tong heeft. Een heerlijk energiek en extravert ventje.

Teamvorming
Samen vormen ze een prachtig team, juist omdat ze zo verschillend zijn. De kleinste durft wat de grootste niet durft, maar die oudste overziet veel meer met zijn snelle onderzoekende geest. Een prachtig schouwspel ontvouwt zich als je ze samen aan de gang ziet.

Uniformiteit
Wat een gemiste kans denk ik als ik diezelfde week tijdens onze “Impactdag Bevlogenheid” mensen hoor uitspreken dat ze zo afknappen op het uniformiteitsprincipe op hun werk. De richtlijnen zijn helder: één gezicht naar buiten, want dat is wel zo fijn voor de klant!

De klant is koning
De klant is koning en dus is het een geweldige service, om ze allemaal hetzelfde eenheidsworstje voor te schotelen. Een uniform beeld, een uniforme toonzetting, een uniforme aanpak, een uniforme medewerker…fijn hoor!!! Echt!

Authentiek
Of zouden klanten zich veel meer koning voelen, wanneer medewerkers doen waar ze het meest goed in zijn? Kom je juist dan tot successen en inventieve oplossingen, en zetten juist dan medewerkers een stapje harder. Ik denk van wel!

Kaders
Wordt het dan geen losgeslagen bende, als je iedereen maar vrij laat? Vast wel!! Zorg dus wel voor kaders, dat doen de ouders van mijn buurjongetjes ook. Maar binnen de kaders, geven ze de jongens ruimte om zichzelf te zijn en uit te blinken op hun eigen manier. Vast ook een aanpak, waar de afgestompte eenheidsworsten in organisaties van opbloeien….

Heb jij ook je buik vol van al die eenheidsworsten? Vlieg ons in of vlieg mee!

Manon

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *