Zon, zee en bezinnen

adminNews0 Comments

Even stilstaan is een hele vooruitgang! De afgelopen weken lag mijn werk even stil. En hoewel ik mijn werk doorgaans met veel plezier doe, is het zo nu en dan goed om even stil te staan. Even stil te staan en los te komen van de dagelijkse stroom. Want in die stroom kun je jezelf soms (een beetje) verliezen, zelfs als je heel bewust probeert te leven en werken.

Genieten
Ik laste dus een zomerstop in, stond even stil en genoot van de tijd met mijn gezin. Ik hing rond met mijn voeten in het zand, dook met mijn kinderen onder in kolkende wildwaterbanen en lummelde in het peuterbadje. Daarna vertrok ik met mijn man een paar dagen naar het warme, vriendelijke Sevilla voor wat quality time. Ik vond het heerlijk, kwam tot rust en laadde op.

Bezinnen
En mijn bedrijf dan? Was ik in die tijd met mijn gezin dan helemaal niet met mijn werk bezig? Oh jawel hoor, maar anders, met wat afstand. Ik kon rustig terugkijken op de afgelopen periode waarin ik met Rienske, Horus Focus op de kaart heb gezet. En terwijl ik uitkeek over de omslaande golven van de Atlantische Oceaan dacht ik na over de tijd die voor me ligt.

Wat wil je doen?
Eén vraag bleef starend in het machtige water langs komen: Wat wil je doen?
Het antwoord: Ik wil doen waar ik energie van krijg en waar ik gelukkig van word. Dat betekent dat alles waar ik energie aan verlies, uit mijn agenda mag verdwijnen. Niet allemaal meteen vandaag, dat is niet altijd mogelijk. Maar stap voor stap haal ik een bezem door de rijk gevulde pagina’s van mijn agenda.

Ruimte
Met de helderheid die ik heb in mijn voorkeuren en verlangens, kan ik bewust dingen uit mijn agenda strepen. En de leegte die zo als vanzelf ontstaat, geeft ruimte voor nieuwe dingen. Voor de dingen die ik wel wil doen en die me energie en voldoening geven.

En jij?
Heb jij deze zomer ook tijd genomen om te bezinnen, om na te denken waar je staat en waar je naartoe wilt? Heb je tijd in de buitenlucht doorgebracht, heb je de rust opgezocht om zo ruimte te creëren om jezelf wat vragen te stellen? Weet je wat je niet meer wilt en vooral ook wat je dan wel wilt? Ik wens je mooie inzichten en een fijne start na de zomer!

Manon

P.S. Wil je samen met ons een dag bezinnen? Meld je dan aan voor de Impactdag Bevlogenheid!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *